Sabine Wassenberg

4 | De Zoon van de Gazelle en het nut van filosofische vragen | Sabine Wassenberg

Begin met luisteren

“Door het stellen van filosofische vragen kom je dichter bij het mysterie van het bestaan,” redeneert Sabine Wassenberg: “elke filosofische vraag roept een bepaalde verwondering op.” In deze podcast neemt Sabine ons mee in de gedachte achter De Zoon van de Gazelle, haar pas verschenen hervertelling van Hayy Ibn Yaqzan (Ibn Tufayl): een mystiek verhaal over een menselijke zoektocht naar antwoorden en een pareltje uit de islamitische filosofie. Het gesprek gaat o.a. over onze vooroordelen, het ego, Immanuel Kant, Thomas Nagel, bewustzijnsverandering, meditatie, psychedelica en kunst als portal naar het schone. Ook vertelt ze over haar ervaringen met filosofieonderwijs op multiculturele basisscholen.