Bob Coppes

#9 | Bijna-doodervaringen | Bob Coppes

Begin met luisteren

In deze podcast neemt Bob Coppes ons mee in de fascinerende wereld van bijna-doodervaringen (BDE). Ervaringen die volgens hem zeker geen illusies zijn: “Er zijn verifieerbare, buitenlichamelijke waarnemingen gedaan tijdens BDE-en die laten zien dat je bewustzijn los kan staan van je lichaam.”

Inhoud

00:02De magie van de Maltese tempels 24:57Het huidige narratief 57:23Een nieuwe datering: archeoastronomie en het belang van Sirius 92:39Malta als oorsprong van de Mediterrane cultuur

Het gesprek gaat over de oorzaken en impact van zulke overweldigende ervaringen en over het onderzoek dat daar wereldwijd naar wordt gedaan. Ook gaat het dieper in op de opmerkelijke overeenkomsten en verschillen met religies, zoals het hindoeïsme en het christendom. Maar bovenal is het een boeiend verhaal over onvoorwaardelijke liefde, compassie en een diep gevoel van verbondenheid met elkaar en de natuur.