#14 | Sirius en de Maltese tempels | Lenie Reedijk

Begin met luisteren

In deze podcast staan de tempels op Malta en Gozo centraal. Zij vormen het decor van een archeologische detective story waarin onderzoekster Lenie Reedijk, bekend van de Netflix-serie Ancient Apocalypse van Graham Hancock, op zoek gaat naar een van de best bewaarde geheimen uit de mediterrane prehistorie: 

“De tempels zijn ongelofelijk veel ouder dan archeologen ze willen hebben. Het begin van deze tempelcultuur verschilt 5.000 jaar met de datering die in de archeologie gangbaar is.” 

Inhoud

00:02De magie van de Maltese tempels 24:57Het huidige narratief 57:23Een nieuwe datering: archeoastronomie en het belang van Sirius 92:39Malta als oorsprong van de Mediterrane cultuur

Laat je meevoeren met dit bijzondere gesprek over archeologie, astronomie, de precessie van de equinoxen, azimuts, impressed ware aardewerk, neanderthalers, Knossos, Göbekli Tepe en nog veel meer. 

Een intrigerend verhaal over Malta als de oorsprong van de Mediterrane cultuur, maar vooral over Sirius, de helderste ster aan de hemel, die hierin uiteindelijk de hoofdrol opeist.