#15 | Oogheling | Karin Hogenboom

Begin met luisteren

Volgens Karin Hogenboom zijn slechte ogen een teken dat je lichaam niet gezond is. In deze podcast neemt zij ons mee in de belangrijkste oorzaken van slecht zicht en in wat je eraan kunt doen. Het eerste waar je mee begint, is je bril afzetten: “Het lijkt wel een sprookje, maar eigenlijk is die bril een sprookje: je doet hem op en dan is het over! Maar het is helemaal niet over, je ogen worden er alleen maar slechter van.”

Karin legt uit hoe onze ogen voortdurend onder spanning staan door verkeerd licht, een gebrek aan duisternis, te weinig beweging, ondervoeding, schadelijke voeding, schadelijke overtuigingen (“Er is niks meer aan te doen!”) en een gebrek aan contact met de natuur.

Door met deze oorzaken aan de gang te gaan, wordt niet alleen je zicht scherper, voller en kleurrijker, maar ga je je ook fitter, vitaler, rustiger, vrolijker en gelukkiger voelen. Het gaat om je hele lichaam. Het is een zachte manier om voor jezelf en je ogen te zorgen. Hoewel zeker geen quick fix, is het pad van oogheling volgens Karin het mooiste geschenk wat je jezelf kunt geven.