#17 | Geheimzinnige patronen op de grond in Nederland | Eelco de Boer

Begin met luisteren

In deze podcast vertelt Eelco de Boer over zijn bijzondere ontdekking: “Ik heb bewijzen gevonden van lijnen en kopieën van sterrenbeelden op de grond in Nederland, die samen met namen van dorpen, rivieren en gebieden en symbolen op stadhuizen, kerken en kastelen oude verhalen vertellen uit de Noordse en Griekse mythologie en zelfs uit de Bijbel.”

We vragen ons af hoe deze patronen, namen en symbolen zijn ontstaan. Ze lijken er in elk geval op te wijzen dat er duizenden jaren geleden al een beschaving bestond in Europa die over geavanceerde kennis van astronomie en topografie beschikte en die deze kennis hebben vastgelegd in (megalithische) bouwwerken en van generatie op generatie hebben overgedragen.

Het is een bizar verhaal over helwegen, zwanen, draken, terpen, donken, kerken, geheime genootschappen en verboden kennis. Een mysterie dat Nederland via (oer)oude lijnen verbindt met (heilige) plekken over de hele wereld, waaronder het Amerikaanse monument Mount Rushmore, Lindisfarne en Stonehenge in Engeland, de Externsteine in Duitsland, de Tempelberg in Jeruzalem en de Zonnetempel van Konarak in India.