#20 | Germaanse geneeskunde | Daniël Derweduwen

Begin met luisteren

In deze podcast legt Daniël Derweduwen uit wat germaanse geneeskunde is: “Deze holistische vorm van geneeskunde legt een duidelijk verband tussen een schok- of trauma-inslag in de psyche, die synchroon ook inslaat in de hersenen en in het orgaan dat daarbij betrokken is. De inslag vindt dus altijd op drie niveaus plaats: de psyche, de hersenen en het lichaam. In de conventionele geneeskunde ontbreekt de psyche.”

Het gesprek gaat over hoe vast we vaak zitten in ons denkbeeld dat we alleen een zak moleculen zijn en dat we daardoor de echte oorzaken van ziekten, die vrijwel altijd in de psyche liggen, niet meer herkennen. Maar ook hoe we weer grip op onze gezondheid kunnen krijgen door psychische conflicten op te lossen en de tijd te nemen om écht uit te zieken.

We bespreken hoe belangrijk gezonde overtuigingen zijn en welke rol voeding, kruiden en bacteriën spelen in het genezingsproces. En hoe ook niks doen je helpt om weer in contact te komen met jezelf en zo de creator te worden van je eigen leven en gezondheid.

Maar het is vooral een hoopvolle inkijk in een nieuw paradigma in de geneeskunde, gebaseerd op het zelfhelend vermogen van de mens. Een paradigma waarin we de oorzaak en genezing van ziekten niet langer buiten, maar vooral binnen onszelf vinden. En dat ons helpt om ziek te kunnen zijn zonder angst en paniek.