#23 | Spirituele plekken in Nederland | Henk Ganzeboom

Begin met luisteren

In deze podcast neemt schrijver Henk Ganzeboom ons mee naar een aantal spirituele plekken in Nederland: “Een spirituele plek is een materiële omgeving, zoals een boom, een berg, een kapel, een megaliet of een moeras, die jou kan helpen om je te verbinden met het hogere, het goddelijke, het universum of hoe je het ook maar wilt noemen. Het is een plek waar je door de ligging, de geschiedenis, de vorm of wat dan ook spiritualiteit kunt beleven.” 

Ook vertelt hij over zijn levenslange zoektocht naar spiritualiteit en hoe een open geest en een opeenstapeling van mystieke ervaringen hem er uiteindelijk toe brachten om zijn esoterische roman Lapis te schrijven, een prikkelend boek over liefde, macht, symboliek, getallen en een bijzondere profetie van de Hopi-indianen.