#27 | Maria Magdalena en het goddelijke vrouwelijke | Geert Kimpen

Begin met luisteren

In deze podcast vertelt Geert Kimpen over zijn nieuwe roman ‘Ik, Maria Magdalena’: “Een vrouw die in de Bijbel een marginale rol speelt, maar die wel een van Jezus’ trouwste volgelingen is. De laatste 100 jaar zijn er veel geschriften gevonden met nieuwe informatie over haar leven, waaronder haar eigen evangelie, waarin het vrouwelijke en het seksuele vertegenwoordigd zijn en het mannelijke en het vrouwelijke een eenheid vormen.”    

Kimpen neemt ons mee in het leven van Maria Magdalena, de geliefde metgezellin van Jezus. Hoe zij kort na de kruisiging contact maakt met de wijsheid van de slang en zo haar vrouwelijke kracht en seksualiteit ontdekt. En hoe zij na haar inwijding in de Isis cultus in Egypte via Frankrijk en Engeland in Schotland terecht komt, alwaar ze door de druïden tot vrouwelijke messias wordt gezalfd. 

Het is het inspirerende verhaal van een vrouw die haar goddelijke kracht ontdekt en zo een voorbeeld is geworden voor miljoenen vrouwen wereldwijd. Maar het is vooral een diepe buiging voor alle vrouwen: “Als we erkennen dat de vrouwelijke weg anders is dan de mannelijke en we de mannelijke weg niet langer opleggen aan vrouwen, dan zouden we een zoveel liefdevollere manier van samenleven kunnen krijgen.”