#30 | Maria Magdalena en de universele wijsheidstraditie | Annine van der Meer

Begin met luisteren

In deze podcast neemt historicus en theoloog Annine van der Meer ons mee in het verborgen leven van Maria Magdalena en Jezus: “Ik ben ervan overtuigd dat zij in de oude, Egyptisch-Hebreeuwse traditie van de eerste tempel staan. En dat daar ook de essenen in staan, waar zij bij hoorden. En dat daar later ook de liberale gnostici uit zijn voortgekomen, die uiteindelijk ook een relatie hebben met de Katharen.”

Ze vertelt hoe Jezus en Maria Magdalena de taak hadden om een neerwaartse spiraal waarin de aarde was terechtgekomen om te keren. En hoe een grootfamilie van essenen hen daarin ondersteunde om het licht te verspreiden over de aarde en ons voor te gaan op de weg van ascentie en onvoorwaardelijke liefde en compassie.

Ook legt ze uit hoe Maria Magdalena na de kruisiging van Jezus in Frankrijk terecht kwam en hoe haar traditie van de weg van ascentie via de Visigoten, de Merovingen, de Karolingen en de Katharen uiteindelijk bij ons terecht kwam. Maar ook hoe de Romeins katholieke kerk er jarenlang alles aan deed om haar en haar traditie weg te drukken.

Het is het fascinerende verhaal van een hermetische, universele wijsheidstraditie die van Lemurië en Atlantis via wijsheidsscholen over de hele wereld (en daarbuiten) ook onze wereld is gaan verlichten. Het is het verhaal van de Grote Moeder, noem haar Isis, die 2000 jaar lang is onderdrukt, maar nu weer terugkomt.

Maar het is ook het verhaal van een wetenschapper die de moed had om wetenschap en esoterie samen te brengen in één methode, door naast historische en archeologische bronnen ook gechannelde bronnen en regressieverslagen te gebruiken: “Voor mensen die hier nog niet voor open staan, dat is hun ding, maar de karavaan trekt verder.”