#31 | Symbolen als wegwijzers naar je innerlijke wereld | Abe van der Veen

Begin met luisteren

In deze podcast vertelt verhalenverteller Abe van der Veen het verhaal van de graalridder Parzival (00:24:21) en neemt hij ons mee in de krachtige symboliek die in dat verhaal en vele andere sagen, mythen en sprookjes verscholen zit: “Verhalen zitten vol esoterische symbolen, zoals een boom, een draak, een zwaard, een beker (graal) of een labyrint. Het zijn poortjes naar binnen toe, naar jouw innerlijke, energetische werkelijkheid.”

Zo staat de graal, waar Parzival in het verhaal naar op zoek gaat, bijvoorbeeld voor zijn graad voor graad inwijding tot ridder: “Ridders zijn symbolische varianten van tovenaars, sjamanen en heksen, allemaal mensen die niet zomaar de geestelijke wereld ingaan, maar die de geestelijke wereld in de vingers willen krijgen, willen bemeesteren. Dat kan als ze zich verbinden met hun vrouwelijke kant.”

Het is een waardevol gesprek over hoe verhalen en symbolen je kunnen helpen om je nachtbewustzijn te hervinden. Over hoe ze je in contact kunnen brengen met de energie die rondom ons is, zodat we ons daarmee kunnen verbinden en er levenskracht en moed uit kunnen putten.